Bon Jovi v Dvorani slavnih rokenrola

Decembra 2017 je postalo jasno, da bo zasedba Bon Jovi, ki deluje že od leta 1983 in je znana po številnih hitih, sprejeta v Dvorano slavnih rokenrola. Slavnostnega dogodka se je udeležilo veliko privržencev, na oder pa so stopili tako zdajšnji kot tudi nekdanji člani skupine, ki so navdušili s spektakularnim nastopom. V javnosti odmeva predvsem nastop Richieja Sambore, ki je skupino zapustil leta 2013.

Zasedba je skozi dolgoletno ustvarjanje pridobila milijone oboževalcev po vsem svetu, njeni koncerti pa so še vedno razprodani. Pevec zasedbe Jon Bon Jovi se je na slavnostni večer pripravljal več let, o sprejemu v Dvorano slavnih rokenrola pa je sanjal vse od otroških let, ko je prvič brenkal na metlo in si predstavljal, da je slaven glasbenik.

Dolgo čakanje …
Zvezdnik se je v 20 minutnem nagovoru dotaknil vseh mogočih tem in priznal, da ga je dolgo čakanje na sprejem v Dvorano slavnih rokenrola že nekoliko jezili. Za mikrofon so poprijeli tudi preostali člani zasedbe, med njimi tudi Richie Sambora, ki je med drugim dejal, da bi lahko o obdobju s skupino napisal knjigo, ki bi jo naslovil »Najboljše obdobje mojega življenja«. Sambora je o morebitni vrnitvi v zasedbo povedal: »Več kot 30 let smo nastopali pred gromozanskimi množicami. Ali pogrešam takšne nastope? Ne, vendar spomini ostajajo. Lepo je znova videti bend. Kemija na vajah je bila obujena zelo hitro, brez izpadov ali česar podobnega. Veselim se sprejema.«

V družbi najboljših
Zasedba Bon Jovi se je morala skozi vsa leta delovanja otresati očitkov, da je njihova glasba veliko bližje popu kot rocku, navkljub temu pa na prehodu v leto 2018 dobila tako željeno priznanje. Ob ogromno glasovih oboževalcev jih je med večne zapisala tudi strokovna žirija, ki je ocenila, da si skupina zasluži poklon za svoje številne uspešnice kot so Keep the Faith, Bed of Roses, Livin' on a Prayer, Always, This Aint' a Love Song, It's My Life, I'll be There For You in druge.
V dvorano slavnih so se na slovesnem dogodku vpisali še Nina Simone, Sister Rosetta Tharpe, Dire Straits, The Cars in The Moody Blues.

Vir: billboard.com