Cher, Iggy Pop, Jennifer Hudson in Rita Ora so med zvezdniki na koledarju Pirelli 2022

Čeprav so bile glasbene ikone predstavljene v prejšnjih koledarjih Pirelli, je to prvič, da je glasba združila temo.

Koledar za leto 2022 bo vseboval fotografije glasbenikov Cher, Grimes, Jennifer Hudson, Normani, Rite Ora, Bohan Phoenix, Iggy Pop, St. Vincent, Kali Uchis in Saweetie. 48. izdaja, ki jo je fotografiral glasbenik Bryan Adams, se imenuje "On the Road" s slikami, posnetimi v Los Angelesu in na Capriju v Italiji. Pirelli pravi, da je to "potovanje, ki združuje umetnike zelo različnih narodnosti, glasbenih zvrsti, starosti in poklicne zgodovine".

»Na cesti sem že zadnjih 45 let, ker glasbenikovo življenje sestavljajo ceste, potovanja, čakanje v hotelih, ure v zakulisju, "je dejal Adams.

 

 

Ta koledar je nastal po tem, ko je podjetje preklicalo izdajo za leto 2021 in se namesto tega odločilo donirati 100.000 evrov za podporo raziskavam COVID-19 in boju proti širjenju virusa. To je bilo hkrati prvič po letu 1983, da je bila izdelava koledarja prekinjena.

»K projektu se bomo vrnili, ko bo pravi čas, skupaj z ljudmi, ki so na njem delali," je takrat dejal izvršni podpredsednik in glavni izvršni direktor Pirellija Marco Tronchetti Provera.

Adams se je pridružil dolgemu seznamu fotografov, ki so bili izbrani za ustvarjanje Pirellijevega koledarja, med drugim Paolo Roversi, Steven Meisel, Annie Leibovitz, Peter Lindbergh, Albert Watson in Tim Walker.

Koledar za leto 2022 bo izšel novembra.

Več tukaj.