Ed Sheeran z novim albumom

Vir: MMC RTV Slo

No.6 Collaboration Project je album zvezdniških sodelovanj, plošča duetov tokrat med drugim s Cardi B in Eminemom.

Britanski pevec Ed Sheeran je oboževalcem predstavil nov studijski album. Poimenoval ga je No. 6 Collaborations Project, posvetil pa sodelovanjem z drugimi priznanimi glasbeniki.

Vse pesmi na plošči vključujejo druge umetnike, zato so zvrsti na albumu precej razgibane. Med prestižnimi gosti so se znašli Khalid, Cardi B, Chance the Rapper, Justin Bieber, Eminem, 50 Cent, Bruno Mars, Skrillex, Camila Cabello, YEBBA in Travis Scott.

Hkrati z albumom je izšel tudi nov videospot za pesem Antisocialv katerem se skupaj s Scottom preoblači v različne filmske vloge.

Album je sicer malo bolj hiphopovsko obarvan, a vsebuje tudi veliko pop balad, kakršnih smo od pevca vajeni. Šest pesmi na albumu je glasbenik predstavil že maja, med njimi I Don’t Care, ki jo je pevec pripravil v sodelovanju s superzvezdnikom Justinom Bieberjem, druge skladbe na albumu pa so popolnoma nove.

 

Ed Sheeran/Instagram

 

Največ zanimanja je požela osma skladba na plošči z naslovom Remember the name, v kateri je sodeloval z Eminemom in 50 Centom. Pesem precej spominja na zlato dobo Eminemovega ustvarjanja, v rapanju pa se je spet preizkusil tudi Sheeran.

V pesmi je Sheeran omenil svojo ženo, s čimer je prvič priznal, da je poročen. V intervjuju takoj po izidu albuma je potrdil poročanja medijev, da sta se s prijateljico iz srednje šole Cherry Seaborn poročila decembra.

Ed Sheeran o novem albumu:

»Preden sem se 2011 'prijavil', sem posnel album No.5 Collaborations Project. Od takrat sem si ves čas želel narediti naslednjega, tako da sem No.6 začel delati na svojem laptopu med lanskoletno koncertno turnejo. Sem velik oboževalec vseh izvajalcev, s katerimi sem sodeloval in bilo je zelo zabavno.«

Foto: EPA