Elton John na zadnjo turnejo

Elton John je napovedal svojo novo turnejo Farewell Yellow Brick Road Retirement Tour, s katero se bo poslovil od aktivnega koncertiranja. Obiskal bo 300 mest, turneja bo traja tri leta in tako se bo, kot je povedal na novinarski konferenci v Los Angelesu, dostojno poslovil od svojih oboževalcev. Še vedno pa bo pisal in snemal glasbo.

Glasbenik je poslovilno turnejo delno poimenoval po enem od svojih hitov “Goodbye Yellow Brick Road” in jo pompozno najavil v kalifornijskem Los Angelesu. Hkrati je potekal prenos v živo v Londonu in na njegovem Uradnem YouTube kanalu. Povedal je, da so v njegovem življenju že nekaj časa v ospredju druge prioritete, a da si njegovi oboževalci zaslužijo dostojno koncertno slovo, saj se jim želim zahvaliti za podporo v glasbenem ustvarjanju in nastopanju. S turnejo, ki jo bo začel letos septembra, bo v treh letih obiskal 300 mest. Številka je impresivna, a ne odstopa preveč od njegove letne vsote koncertov. V letu 2017 jih je nanizal 96.

V Evropo prihodnje leto
Turneja se bo začela v Združenih državah Amerike. Prvi koncert bo v PPL Centru in Allentownu v Pennsylvaniji, nakar bo sledil Madison Square Garden, Orlandu in še druga ameriška mesta. V Evropi mu bomo lahko prisluhnili od maja 2019, kasneje bo obiskal še Južno Ameriko, Azijo, Avstralijo in Novo Zelandijo. Tudi na tokratni turneji ne bo zapostavljena vizualna plat. Elton John obljublja presežke, ki bodo spremljali glasbo. Za garderobo, s katero si je pevec skozi leta prav tako ustvaril posebno prepoznavnost, bo tokrat poskrbel Gucci.

Vir: billboard.com