Foo Fighters bodo junija "zatresli" puljsko Areno

Oboževalce ameriški rockerjev Foo Fighters je razveselila novica, da bo priljubljena skupina, ki se sicer na turneji prihodnje leto ne bo ustavila v Sloveniji, vendarle nastopila v naši neposredni bližini - v Pulju.

Skupina je datume nove evropske turneje potrdila na uradnem Facebook profilu, slovenske oboževalce pa je razveselilo dejstvo, da bodo 19. junija zaigrali v znameniti puljski Areni. Do konca poletja 2019 bodo sicer igrali še na Danskem, Norveškem, v Veliki Britaniji in na Irskem, poleg tega pa jih bo mogoče videti še na nekaterih poletnih festivalih.

Prodaja vstopnic za puljski koncert se začne 23. novembra, na voljo pa bodo od 50 evrov naprej. Koncert bo lahko obiskalo le 7.000 ljudi, zato organizatorji pričakujejo, da bo dogodek zelo hitro razprodan.

Zasedba Foo Fighters je sicer v zadnjih 20 letih ena največjih rockerskih skupin, ki jo je leta 1994 ustanovil nekdanji bobnar Nirvane Dave Grohl, ki se je hitro prelevil v odličnega "frontmana". Po več menjavah trenutno zasedbo sestavljajo še Nate Mendel, Chris Shiflett, Taylor Hawkins, Pat Smear in Rami Jaffee. Izdali so že devet studijskih albumov, osvojil kar 12 grammyjev, še vedno pa najbolj navdušujejo prav na koncertnih odrih. Zadnji studijski album Concrete and Gold so izdali lani, vse od takrat pa navdušujejo na svetovni koncertni turneji.