Glasbeni svet šokirala novica o smrti 29-letnega Aviciija

Eden izmed najuspešnejših didžejev v zgodovini, Avicii, čigar pravo ime je bilo Tim Bergling, je umrl v 29. letu starosti. Glasbenik, ki je svetovne lestvice polnil z uspešnicami, kot so Wake Me Up, Hey Brother, The Nights in druge, je umrl Omanu.

"Z največjo žalostjo sporočamo izgubo Tima Berglinga, sicer bolj znanega pod imenom Avicii," je med drugim zapisala njegova predstavnica za odnose z javnostmi Diana Baron. "Mrtvega so ga našli v petek, 20. aprila, v glavnem mestu Omana Muškatu. Družina je pretresena, zato vas prosimo, da v teh težkih časih spoštujete njihovo zasebnost in razumete, da je to zadnja izjava, ki jo bomo podali."

Ljubljenec mnogih
Uspešni didžej je v svoji karieri osvojil dve MTV-jevi glasbeni nagradi, eno Billboardovo, dvakrat pa je bil nominiran za grammyja. Tudi na letošnjih nagradah Billboarda je med nominiranci in sicer za EP Avicii (01). Vzrok smrti za zdaj še ni znan, glasbeni svet pa ob izgubi žaluje. Med prvimi se je odzval didžej Calvin Harris, sožaljam pa so se pridružil tudi deadmau5, Liam Payne iz nekdanje fantovske skupine One Direction, Charlie Puth in drugi.

Že leta 2016 se je odločil za premor
Avicii se je zaradi zdravstvenih težav od nastopov poslovil že leta 2016. Zaradi napornega ritma in izgorelosti ter prekomernega uživanja alkoholnih pijač se je spopadal tudi z akutnim pankreatitisom, letae 2014 pa so mu odstranili slepo črevo in žolčnik. "V življenju in karieri vsi dosežemo točko, ko se zavemo, kaj nam pomeni največ. Zame je to glasba - za to živim in imam občutek, da sem bil za to rojen. Lani sem se poslovil od nastopov v živo in številni ste menili, da je bilo to vse, kar vam bom ponudil. A to nikoli ni pomenilo konec Aviciija ali moje glasbe. Prav nasprotno: vrnil sem se tja, kjer je imelo vse smisel - v studio. To je začetek nečesa novega, upam, da vam bo tako pri srcu, kot je meni," je Avicii leta 2016 zapisal na svoji uradni spletni strani.

Vir: billboard.com