Grammyji: veliki zmagovalec Bruno Mars

Najprestižnejše ameriške glasbene nagrade so tokrat minile v znamenju Bruna Marsa. Pevec je svojo kariero okronal z zlatim gramofonom v treh najprestižnejših kategorijah in odnesel še tri nagrade. Osmoljenca večera sta zagotovo Jay-Z in megahit Despacito, ki kljub nominacijam, nista prejela nobene nagrade.

Tokratno podelitev glasbenih nagrad grammy si bomo zapomnili po velikem zmagoslavju ameriškega pevca Bruna Marsa, ki je odnesel domov šest kipcev. Tri je osvojil v najprestižnejših kategorijah: album leta, posnetek leta in pesem leta, še tri pa za najboljši r'n'b nastop, najboljšo r'n'b pesem in najboljši r'n'b album. Za zmagoslavje se lahko zahvali svojemu izjemnemu izdelku, albumu 24K Magic.

Posthumno nagrajeni Leonard Cohen
Razočaran je domov zagotovo odšel Jay-Z, ki je imel največ nominacji – osem, a ni prejel niti ene nagrade. Prav tako je brez zlatih gramofonov, kljub trem nominacijam, ostal poletni hit Despacito Luisa Fonsija. Dva kipca, za najboljši pop solo nastop in pop album je prejel Ed Sheeran, najboljšo rock pesem imajo Foo Fughtersi – Run, najboljši rock album pa skupina War on Drugs – A deeper Understanding. Grammya so posthumno podelili tudi kanadskemu kantavtorju Leonardu Cohenu.

Več na billboard.com