Kaj imajo skupnega The Beatles in One Direction?

Legendarna skupina The Beatles ima rekord manj. Britanska skupina One Direction je namreč druga v zgodovini, ki je s solo albumi svojih članov zasedla tri prva mesta na Billboardovi lestvici The Billboard 200 albums chart. Za podrt rekord so zaslužni Zayn, Harry Styles in Niall Horan.

Čeprav bi še lani težko kdo verjel, da bodo padali rekordi skupine The Beatles, je leto 2017 prineslo prav to. Britanska skupina One Direction, ki je nastala v resničnostnem glasbenem šovu X Factor, si je po petih uspešnih albumih lani vzela premor. Njeni člani so ta čas izkoristili za grajenje solo karier in kar trem se je s svojimi albumi uspelo zavihteti na prva mesta lestvice The Billboard 200 albums chart. Tako so ob The Beatles postali edina glasbena skupina v zgodovini popularne glasbe, ki ji je uspel takšen met.

Trije prvi
Prvi član skupine One Direction, ki je s solo albumom Mond of Mine že v letu 2016 stopil na prvo mesto lestvice The Billboard 200 albums chart je bil Zayn. Letos spomladi mu je sledil Harry Styles z albumom, ki ga je poimenoval po sebi. Zadnji, ki mu je uspel skok na prvo mesto, je Niall Horan, ki je izdal album Flicker. Pri The Beatles je opus in s tem povezani uspehi zajetnejši. George Harrison je bil z albumi dvakrat prvi, John Lennon trikrat, Paul McCartnej kar šestkrat. Skupina je sicer kar 19-krat stala na prvem mestu lestvice The Billboard 200 albums chart, One Direction pa štirikrat.

Čakajoča na prvi mesti
Edini član skupine The Beatles, ki mu s solo albumom ni uspel skok na prvo mesto, je Ringo Star. Z albumom Ringo je bil leta 1973 na drugem mestu. A člani One Direction še niso rekli zadnje. Svoja solo albuma bosta bržkone izdala Liam Payne in Louis Tomlinson, ki sta že ustvarila nekaj solo singlov.

Vir: Billboard.com