Latino Grammyji: Despacito zakraljeval

Če ste v letošnjem poletju popili vsaj eno daljše pivo v lokalu ali med vožnjo poslušali katero od hit radijski postaj, niste mogli mimo mega globalnega hita Despacito. In tudi na nedavni podelitvi Latino Grammys je zakraljeval. Z nagradami sta domov odšla tudi Juanes in Shakira.

Poskočna in »catcy« skladba Despacito je vso poletje kraljevala nas svetovnih lestvicah in zato ni presenečenje, da je na nedavni podelitvi glasbenih nagrad Latino Grammys osvojila največ kipcev. Skladba leta, album leta, urbani album leta in najboljši video so nove zmage za Despacito. Protagonist skladbe Luis Fonsi je ob prejemu ene od nagrad zavpil: »Viva Puerto Rico,« in tako jasno povedal, v kateri del latino sveta sodi zmaga.

Nagrajena Juanes in Shakira
Na 18. podelitvi, ki je potekala v Las Vegasu, so podelili še številne nagrade v drugih kategorijah. Najboljši novi izvajalec je postal Vincente Garcia, ki je prejel tudi nagrado za najboljšo tropsko pesem in za najboljšega pevca/tekstopisca za album A La Mar. Pevec Juanes je odšel domov z dvema nagradama, in sicer za najboljši pop/rock album in najboljše izdelani album, Shakira pa je prejela nagrado za najboljši sodobni pop vokalni album. Nagrado za album leta je prejel Ruben Blades, producent leta je postal Eduardo Cabra.

Celoten seznam nagrajencev je na ogled tukaj.

Vir: LatinGrammys.com.