MTV v Nemčiji zastonj

Če želiš v Sloveniji gledati najbolj znano svetovno glasbeno televizijo MTV, potrebuješ kabelsko ali ip televizijo. V Nemčiji bo drugače, saj se je lastnik televizije, globalni velikan Viacom, odločil, da bo Nemcem omogočil brezplačno spremljanje svoje televizije, hkrati pa bodo začeli v program umeščati lokalne glasbene vsebine.

Viacom ima v Nemčiji v lasti televizijske programe, ki jih poznamo tudi pri nas. Brez plačila naročnine lahko gledalci spremljajo zabavni program Comedy Central in otroški Nickelodeon, v glasbenih vsebinah pa gledalcem ponujajo priljubljeno nemško glasbeno televizijo Viva. Temu bodo 23. decembra dodali še nemško različico glasbenega programa MTV.

Večina glasbe
Nemški televizijski trg je vreden 5,4 milijarde dolarjev in MTV si tukaj želi večji del oglaševalskega kolača. Poleg preverjene glasbene formule in domače, nemške glasbene produkcije, ki ustreza formatu programa, bodo gledalcem ponudili tudi oddaje z domačo vsebino. Program bo sestavljalo 13 ur glasbe in 11 ur drugih vsebin – serij, dokumentarcev in oddaj.

Tudi nemške vsebine
23. decembra bodo za začetek programa predvajali dokumentarce »Dare to live« z Roryem Kramerjem, ki bo gostil Shawna Mendesa, Martina Garrixa in skupino Chainsmokers. Domače glasbene vsebine bodo na začetku zastopane v oddaji MTV Buzz z nemško voditeljico Uli Brase in z lestvico največjih hitov leta 2017.

Vir: billboard.com