Najbolj gledani videospoti na Youtubu letos

Vir: MMC RTV SLO

Na YouTubu so objavili seznam najbolj gledanih glasbenih videospotov leta. Prav na vrhu sta se znašla Portoričan Daddy Yankee & Snow s skladbo Con Calma, ki je zbral več kot 1,6 milijarde ogledov.

 

 

Latinskoameriški izvajalci tudi sicer kraljujejo na tej lestvici, saj se je na drugo mesto uvrstila Rosalia, na tretje pa Anuel AA. Izmed nešpansko govorečih izvajalcev je najvišje, na šestem mestu, Kanadčan Shawn Mendes, ki je v uspešnici Señorita združil moči s svojo zasebno partnerico, Kubanko Camilo Cabello. Latinskoameriško prevlado je uspelo razbiti še južnokorejski dekliški skupini Blackpink ter ameriškima pevkama Billie Eilish in Ariana Grande.

Latinskoameriška skladba se je že tretje leto zapored znašla na vrhu YouTubovih najbolj gledanih videospotov leta – lani se je s tem dosežkom pohvalila skladba Nia Garcie Te Boté, leta 2017 pa svetovna uspešnica Luisa Fonsija in Daddy Yankeeja Despacito, ki sicer še vedno ostaja najbolj gledan videospot vseh časov. Do zdaj je zbral že več kot 6,5 milijarde ogledov.

Skladba Señorita pa se je znašla prav na vrhu najbolj všečkanih videospotov leta.

 

Foto: Kevin Mazur/WireImage