Nov rekord Justina Bieberja na lestvici HOT 100 Billboard

Justin Bieber je postal prvi moški izvajalec in tretji v zgodovini lestvice, ki se mu je uspelo z dvema singloma ob premieri zavihteti na prvi dve mesti lestvice Billboard Hot 100. Za uspeh sta zaslužni duet z DJ Khaledom »I`m the One« in njegova pesem »What Do You Mean?«. Dosedaj je takšen met uspel le še Britney Spears in Mariah Carey.

Skladba DJ Khaleda »I`m the One« združuje sodelovanje mnogih glasbenikov – Justina Bieberja, Quavo, Chance the Rapper in Lil Wayne, na prvo mesto Billboard Hot 100 pa se je zavrtela ta teden.

Prvič na vrhu

Justin Bieber se je pred tem zavrtel na vrh lestvice Billboard Hot 100 s skladbo »What Do You Mean«, ki je bil naslovni singel z njegovega albuma Purpose in je bil na prvem mestu 19. septembra 2015. Na prvem mestu lestvice sta sicer bili še njegovi skladbi »Mean« in »One«. Ta rekord bi lahko dosegel že prej, saj je bil že trikrat ob objavi takoj pod vrhom, nazadnje na drugem mestu s skladbo »Boyfriend«.

Vsako desetletje ena

Takšen met je dosedaj uspel dvema izvajalkama. Britney Spears je na prvo mesto ob objavi skočila s skladbo »3« v letu 2009 in »Hold it Against Me« v letu 2011. Še večji met pa je uspel Mariah Carey, ki je zabeležila tri takšna prva mesta, in sicer leta 1995 s skladbama »Fantasy« in »One Sweet Day«, slednja je sicer nastala ob sodelovanju Boyz II Men, ter leta 1997 s skladbo »Honey«. Bieber, Spears in Carey imajo tako v rokah sedem debitatnskih singlov na lestvici Billboard Hot 100 od skupaj 28, torej približno 25 %, kar jih je v zgodovini lestvice ob objavi skočilo na prvo mesto.

Povzeto po: Billboard.com