Nov rekord na Billbiardovih nagradah

V Las Vegasu so podelili letošnje nagrade billbiard. Padel je nov rekord, saj je raper Drake na odru stal kaj 13-krat, s čimer je presegel rekord Adele iz leta 2012.

Drake je med 13 nagradami prejel najpomembnejše nagrade za najboljšega izvajalca, najboljšega moškega izvajalca in najboljši raperski album (album Views). Nominiran je bil v kar 22 kategorijah. Po pet nagrad so prejeli Beyonce in Twenty One Pilots, The Chainsmokers so prejeli štiri, kantri zvezdnik Blake Shelton tri, Justinu Timberlaku je uspešnica Can't Stop the Feeling prinesla dve nagradi. Zmagovalce v večini kategorij so določili na podlagi prodaje zgoščenk, vrtenja na radijskih postajah, obiskanosti turnej in všečkov na družbenih omrežjih.

Posebna nagrada za Cher
Nagrado za ikono za velik prispevek h glasbeni industriji so podelili 71-letni Cher, ki je odpela dve svoji največji uspešnici, skladbi Believe in If I Could Turn Back Time. Na oder je po dolgem času stopila tudi kanadska pevka Celine Dion, ki je zapela balado iz filma Titanik My Heart Will Go On, sicer prvič predstavljeno pred 20 leti. Na podelitvi so se spomnili tudi nedavno preminulega Chrisa Cornella, člana zasedb Soundgarden in Audioslave.

Več o nagrajencih lahko preberete tukaj.

Vir: Billboard.com, rtvslo.si, youtube.com, rollingstone.com