Pink najbolj predvajana izvajalka 21. stoletja v Združenem kraljestvu

Pink je na lestvici kolektivne organizacije PPL obveljala za najbolj predvajano izvajalko 21. stoletja v Združenem kraljestvu, poroča britanski BBC. Do petega mesta ji sledijo Madonna, Katy Perry, Rihanna in Lady Gaga. UK na šestem mestu zastopa Adele.

Lestvica PPL je nastala na podlagi podatkov o uporabi glasbe in predvajanju, ki so jih posredovale britanske radijske postaje in televizijski kanali. Za najbolj predvajano izvajalko je tako obveljala 42-letna Pink, ki je od izida prvenca Can't Take Me Home leta 2000 ustvarila številne uspešnice.

V začetku kariere je prepričala s skladbami, kot so Most Girls, You Make Me Sick in There You Go. Z drugim albumom se je usmerila v nekoliko bolj rockovske vode, kasneje pa se zasidrala v žanru popa.

 

Drugo mesto na lestvici je pripadlo Madonni, ki je v štiri desetletja dolgi karieri izdala mnoge uspešnice, tretje mesto pa je zasedla Katy Perry, katere album Teenage Dream je bil eden najbolj priljubljenih v letu 2010. Rihanna in Lady Gaga sta na četrtem oziroma petem mestu.

Šesto mesto zaseda Adele, ki je nedavno napovedala vrnitev na glasbeno sceno z novim singlom Easy On Me. Njen drugi studijski album 21 velja za enega najuspešnejših vseh časov, prejel je tudi nagradi Grammy in Brit za album leta.

Avstralska glasbenica Kylie Minogue, ki se je uvrstila na osmo mesto, je dejala, da ji je "v veliko čast, da je ena od najbolj predvajanih britanskih umetnic 21. stoletja in da je v tako odlični družbi."

 

 

Izvršni direktor PPL Peter Leathem je ob objavi lestvice ugotavljal, da ta združuje izjemno število nadarjenih izvajalk, ki so ustvarile nekatere najvplivnejše albume vseh časov.