Podatki Spotify o najbolj poslušanih izvajalcih v 2021

Spotify je objavil podatke o najbolj poslušanih izvajalcih v letu 2021 in že drugo leto zapored je globalno najbolj poslušan izvajalec iz Portorika Bad Bunny. Njegove skladbe so imele kar 9,1 milijarde pretokov, v letu prej pa 8,3 milijarde. Po tem, ko je v letu 2020 izdal dva albuma in kompilacijo, je v minulem letu izdal le nekaj singlov, med katerimi je seveda tudi hit Yonaguni.

 

 

Po številu streamov mu sledijo Taylor Swift, Drake, Justin Bieber in BTS, ki skupaj predstavljajo pet najbolj poslušanih izvajalcev na Spotify.

18-letna kalifornijska pop zvezdnica Olivia Rodrigo pa je imela največ poslušanih skladb, seveda po zaslugi fenomenalnega uspeha njenega debitantskega albuma Sour, ki je hkrati tudi najbolj poslušan album. Čeprav debitantka, je postala ena najbolj zaželenih in iskanih pop izvajalk, nominirana v vseh 'big four' Grammy kategorijah. Njena skladba Driver's Licence je največkrat pretočena skladba, Good 4 U pa četrta z največ streamy.

 

 

Lil Nas X z Montero (Call Me By Your Name), The Kid Laroi & Justin Bieber s Stay ter Dua Lipa Levitating pa so zapolnili ostalih 5 mest mednarodne lestvice.