Podeljene evropske glasbene nagrade MTV EMA 2019

Foto: Reuters in Getty Images

V Španiji so podelili glasbene nagrade The 2019 MTV Europe Music Awards. Večer je bil glasbena poslastica, kar po imenih nastopajočih, kot recimo samo Halsey, Niall Horan ter Liam Gallagher, sploh ne preseneča.

Od trenutka, ko je na oder stopila britanska pevka Dua Lipa ter predstavila novo pesem Don't start now (že s skoraj 13 milijoni ogledov) in je Halsey pobrala prvo nagrado večera, je bilo jasno, da je bilo to leto žensk.

 

 

Velika zmagovalka je bila še ameriška pevka Taylor Swft, ki je v svojo zbirko 301 nagrade dodala še dve – najboljši ameriški izvajalec in najboljši videospot. Pričakovano je slavila tudi komaj 17- letna Billie Eilish, katere talent je le še potrdila nagrada za najboljšega novinca in pa nagrada za najboljšo pesem – Bad Guy.

 

 

Slavile so še Ava Max in Halsey – dobili sta nagrado za najboljšo pop izvajalko in nagrado za najboljši videz, ter Nicki Minaj za najboljšo izvajalko hiphop glasbe.

"Ženske smo od vedno bile močne in uspešne. Danes vam dokazujemo prav to," je poudarila voditeljica večera, Becky G. Prav vse izvajalke so tudi nastopile, najbolj je zagotovo izstopala Rosalia, vse večja mednarodna senzacija. Lokalni izvajalki se je pri ganljivi izvedbi pesmi Di Mi Nombre na odru pridružilo kar 52 na stolih stoječih plesalcev v obliki piramide.

 

 

Prestižno nagrado za najboljšega moškega izvajalca je dobil Shawn Mendes, slavila je tudi južnokorejska fantovska zasedba BTS. Ti so K-pop uvrstili na svetovni glasbeni zemljevid in zasluženo osvojili nagrado za najboljši nastop v živo in največje število oboževalcev.

Noč je bila zagotovo nekaj posebnega tudi za Liama Gallagherja, pevca nekdanje skupine Oasis, ki je prvič v zgodovini MTV Europe Music Awards prejel nagrado za rockersko ikono.