Presenečenja na 38. britih

V Veliki Britaniji so podelili osrednje glasbene nagrade brit. 38. podelitev je prinesla kar nekaj presenečenj, med katerimi za največje velja glasbenik Stormzy, ki je nagrado za solo izvajalca speljal globalni mega zvezdi Edu Sheeranu. Domov je zadovoljna odšla tudi glasbenica Dua Lipa.

Hiphoper Stormzy, ki velja za presenečenje 30. britov, je prejel še nagrado za najboljši britanski album - Gang Signs and Prayer. Ed Sheeran, ki je bil sicer nominiran v štirih kategorijah, si je prislužil nagrado za svetovni glasbeni uspeh. Dua Lipa, nominirana v petih kategorijah, si je prislužila dve pomembni nagradi, in sicer za najboljšo žensko solo izvajalko in za preboj leta. Levji delež za prepoznavnost pevke kosovsko-albanskih korenin nosi singel New Rules. Nagrada za najboljšo skladbo se je ponovno izmuznila Edu Sheeranu, ki je bil kandidat s Shape of You. Brit je v tej kategoriji pristal v rokah glasbenika Rag'n'Bone Mana, ki si ga je prislužil z megauspešnico Human.

Briti za tujino
Nagrado za najboljšo britansko skupino je prejela virtualno ustvarjena glasbena skupina Gorillaz, za najboljši videospot pa jo je prejel Harry Styles za Sign of the Times. Nagrade brit so podeljevali tudi v mednarodnih kategorijah. Tako je najboljši tuji izvajalec postal Kendrick Lamar, najboljša izvajalka je Lorde, najboljša tuja skupina pa Foo Fighters.

Prevlada Warnerja
So pa po letošnjih nagradah brit zelo zadovoljni v založbi Warner Music UK, saj so njihovi varovanci prejeli nagrade v šestih od osmih kategorij, v katerih so tekmovali. Med njihovimi glasbeniki so namreč Dua Lipa, Stormzy, Ed Sheeran in Gorillaz.

Vir: musicbusinessworldwide.com