Samo vinilke: Warner Music z novo založbo

Warner Music Group je ustanovila novo založbo Run Out Groove, ki bo izdajala samo vinilne plošče. Posebnost založbe je, da bodo imeli glavno besedo uporabniki, ki bodo izbirali, kateri album bo vsak mesec izšel na ekskluzivni omejeni vinilni izdaji.

Vinilke se vračajo, o čemer smo že pisali v članku "Se vinilke vračajo?". V Veliki Britaniji, ZDA in še kje po svetu so vinilne plošče postale iskano zbirateljsko blago. Mnogi izmed najuspešnejših glasbenikov svoje albume v omejeni seriji že nekaj časa izdajajo tudi na nekdaj prvem nosilcu glasbe na svetu. Korak naproti vsem fenom tovrstne hrambe glasbe je nedavno storil glasbeni gigant Warner Music Group, ki je ustanovil založbo Run Out Groove, specializirano za izdajo samo vinilnih plošč.

Prva beseda uporabnikom
Mimo digitalne glasbe tudi tokrat niso mogli. Posebnost založbe bo, da bodo glasbo, ki se bo vsak mesec znašla na plošči, izbirali uporabniki digitalnih glasbenih platform. Izbirali izmed treh, še neizdanih albumov ali ustvarili kompilacijo različnih skladb Warner Musica, ki so že digitalno dostopne. Kot so pojasnili v podjetju, z nestrpnostjo pričakujejo, kako se bodo odzvali ljubitelji glasbe. Pri tem poudarjajo vrednost, ki jo ima glasba v fizični obliki, tako zbirateljsko kot sentimentalno.

Več o založbi lahko preberete tukaj.

Vir: musicbusinessworldwide.com