Spotify in Apple prehitela YouTube

Število aktivnosti – zahtevanih prenosov glasbe na digitalnih glasbenih platformah Spotify in Apple Music se je v Združenih državah Amerike v prvi polovici leta povečalo za 69 %. Rekordnih 141,3 milijarde prenosov je tako močno preseglo število spletnih video streamov, ki so jih uporabniki opravili v istem obdobju in kjer je še vedno vodilni YouTube.

Ameriško podjetje za tržne analize BuzzAngle je v prvi polovici leta 2017 zabeležilo zmerno rast glasbenih streamov na spletnih video platformah. Tako je naprimer največji globalni igralec v tej branži YouTube zrasel le za 6,1 % na 101,5 milijarde streamov, kar je 39,8 milijarde manj kot so dosegle glasbene platforme z naročnino (Spotify, Apple Music), ki so po številu zrasle za 69 %.

Video na zahtevo pada
Samo Spotify je v prvi polovici leta 2017 zabeležil 38,5 milijarde streamov na zahtevo, kar je 28,4 % več kot v istem obdobju lani. Po drugi strani pa video na zahtevo upada. Glasba na zahtevo (stream) na spletnih glasbenih platformah ima danes 64 % trga, video na zahtevo jih ima 36 %. Lani naprimer je video stream v rokah držal še 46-% delež.

Vir: Musicbusinessworldwide