Startup Mixcloud podpisal z Warner Music

Londonski streaming startup Mixcloud je prestopil enega največjih mejnikov v svojem, devet let trajajočem obstoju. Podpisal je pogodbo z Warner Music, ki mu bo omogočila pripravo novih naročniških paketov za svoje uporabnike. Njihova ponudba je dosedaj temeljila na radijskih oddajah, podcastih in DJ setih.

Mixcloud je kot startup začel leta 2008 in uporabnikom ponudil predvsem drugačne glasbene vsebine, ki jih danes mesečno posluša okoli 17 milijonov uporabnikov. V svoji ponudbi ima več kot 12 milijonov radijskih oddaj, podcastov in DJ setov, ki jih je v bazo prispeval več kot milijon avtorjev. Med tistimi, ki na Mixcloudu ponujajo svoje vsebine, najdemo imena, kot so Carl Cox, Moby, Erykah Badu in David Byrne.

Pogovori s Sony in Universal
Zaradi svoje ponudbe je Mixcloud dosedaj pravni vidik uporabe avtorsko zaščitenih del reševal s pomočjo radijskih pogodb za uporabo glasbe, kar je bilo povsem samoumevno zaradi narave ponujenih vsebin. Nedavni podpis pogodbe z eno največjih svetovnih založb Warner Music bo pomenil nov preskok v vsebinah. Prav tako potekajo pogovori o podpisu podobnih pogodb z založbama Universal in Sony. A, kot pravijo, ne želijo postati še ena splošna streaming platforma.

Vsebine, prilagojene uporabniku
Kot pravijo v Mixcloudu, bodo sedaj uporabnikom lahko ponudili več vsebin na zahtevo, po drugi strani pa od teh novih storitev pričakujejo večje prihodke. Njihov soustanovitelj Nico Perez je povedal, da ne bodo ponujali storitev za 9,99 dolarjev na mesec, saj je tovrstnih storitev na trgu že dovolj. Mixcloudove nove vsebine naj bi bile osredotočene predvsem v prilagajanje posameznemu uporabniku in njegovim glasbenim oz. vsebinskim pričakovanjem.

Vir: Music Business Worldwide