YouTube Red se širi, prihaja Remix

YouTube svojo storitev Red predstavlja kot primarno glasbeno platformo, ki je na voljo v okoli 100 državah po svetu, Slovenije ni med njimi. Kot je v intervjuju povedala predsednica uprave YouTuba Susan Wojcicki, naročnikom – plačnikom ponujajo videoposnetke brez oglasov in ekskluzivne premium vsebine. Tako si skuša odrezati svoj kos pogače na glasbenem digitalnem trgu, kjer je v letu 2017 dominiral streaming.

YouTube Red naročnikom, ki v povprečju na mesec plačajo 9,99 $, dostop do videov brez oglasov in izvirnih vsebin, ki navadnim uporabnikom niso na voljo. Uporabniki lahko videoposnetke naložijo na svoje naprave in vsebino predvajajo kot ozadje, med tem, ko uporabljajo druge aplikacije na svojih napravah. Prav to je prednost, ki jo uporabniki cenijo pri drugih digitalnih ponudnikih glasbenih vsebin in na kateri bo podjetje gradilo v prihodnosti. Storitev, ki obstaja od leta 2015, je trenutno na voljo v ZDA, Avstraliji, Mehiki, Južni Koreji in na Novi Zelandiji, cilj pa je doseči okoli 100 držav. Del ekskluzivnih vsebin, kot jih ponujajo, si lahko ogledate v posnetku.

Prihaja Remix
Napore YouTuba v glasbeni ponudbi ne smemo gledati brez dejstva, da je napovedal prihod konkurenta Spotifyu, ki zaenkrat nosi delovno ime Remix. Predstavili naj bi ga v kratkem in naj bi nadomestil Google Play Music, dodatno pa resnost namere o vstopu na digitalni glasbeni trg potrjujejo nedavno podpisane pogodbe z založbami Universal, Sony in Warner.

Več v intervjuju s predsednico uprave YouTuba Susan Wojcicki.

Vir: Musicbusinessworldwide.com