Zadnji MUSO podatki o piratskih ogledih in občinstvu

Podatki o piratski publiki razkrivajo vzorce potrošnje, ki se lahko zelo razlikujejo glede na žanr, državo in vrsto medija. Tukaj je nekaj trendov, ki so jih znotraj organizacije MUSO opazili v najnovejših podatkih o TV piratstvu.

Zadnja sezona Game of Thrones (8. sezona) je bila izdana leta 2019, zanimivo pa je, da je MUSO maja 2021 izmeril povečanje njene priljubljenosti med piratskim občinstvom. Večina občinstva v Severni Ameriki, Latinski Ameriki in Zahodni Evropi si je naslov ogledala prek nelicenciranih streaming spletnih strani, medtem ko občinstvo v Indiji, na Filipinih in v Pakistanu naslov pretežno prenaša prek torentov.

Amazonova animirana TV oddaja Nepremagljiva je najbolj priljubljena TV oddaja v podatkih za mesec maj 2021. MUSO je od izdaje marca 2021 izmeril 8,5 milijona ogledov in prenosov brez licence, povpraševanje po piratstvu pa se je maja v primerjavi z aprilom povečalo za 15 %.

84 % svetovne piratske konzumacije za ta naslov je bilo prek nelicenciranih streaming spletnih mest, največ povpraševanja pa so pokazale ZDA.

Drama Kate Winslet Mare of East Town je bila šesti najbolj gledani naslov v TV-piratskih podatkih MUSO. Naslov je postajal vse bolj priljubljen z izidom vsake nove epizode ves mesec maj.

Za razliko od Invincible, kjer je bilo samo 16 % piratske potrošnje iz torent omrežja, je bilo 54 % povpraševanja po Mare of EastTown prek torentov, 46 % pa jih je prihajalo z nelicenciranih spletnih mest.

Dolgoletna medicinska drama Grey's Anatomy (17. sezona) je še vedno priljubljena pri piratski publiki in je 11. najbolj zahtevan naslov v majskih podatkih MUSO. Od izdaje prve epizode novembra 2020 je imela Grey's Anatomy (17. sezona) več kot 12,5 milijona prenosov ali ogledov pretočnih licenc, pri čemer se je samo aprila in maja zgodilo 40 % teh pogledov.