Znani nominiranci za grammyje, žal brez Perpetuum Jazzile

Akademija glasbenih nagrad grammy je danes razkrila letošnje nominirance v 84 kategorijah. Največ nominacij je prejel raper JAY-Z, ki je kandidat za nagrado v osmih kategorijah, med drugim za album leta, posnetek leta, pesem leta in najboljši rap album. Slovenski vokalni zasedbi Perpetuum Jazzile se, po najavi, da so med kandidati v štirih kategorijah, žal ni uspelo uvrstiti med nominirance.

Osmim nominacijam JAY-Z-ja sledi ameriški raper Kendrick Lamar, ki jih je prejel sedem. Tudi tretji z največ nominacijami je moški – Bruno Mars je pospravil šest nominacij. Ameriška r&b pevka SZA je največkrat nominirana pevka z uvrstitvijo v pet kategorij. Pet so jih prejeli tudi Khalid, Childish Gambino in producent No I.D. Se sprašujete, kje je Despacito? Brez skrbi, nominiran je v treh kategorijah. Kot original Luisa Fonsija in Daddyja Yankeeja v kategorijah posnetek leta in pesem leta ter ob sodelovanju Justina Bieberja za najboljši pop duo/skupinski nastop.

Brez naših
Glasbene nagrade grammy, ki jih podeljujejo od leta 1959, so zagotovo najprestižnejše in najbolj želene na svetu. Tokratne, za leto 2018, bodo podelili 28. januarja v newyorškem Madison Square Gardnu. Žal bodo podeljene brez slovenskih kandidatov. Letos je namreč akademija med kandidate za nominirance uvrstila tudi slovensko vokalno zasedbo Perpetuum Jazzile, in sicer v za skladbo leta s pesmijo Both Sides Now, za najboljšo izvedbo med popskupinami s skladbo Les Fleurs, ki jo izvajajo z The Swingle Singers, ter za najboljši aranžma a cappella in najboljšo zborovsko izvedbo ponovno za pesem Both Sides Now.

Celoten seznam si lahko ogledate tukaj.

Vir: Billboard